O lenjerie de pat curat cu un aspet nou
Cu siguranță că nu toți avem timp să spălăm lenjeriile de pat în fiecare zi. Și totuși, ne place foarte mult momentul când ne băgăm în pat și simțim mirosul proaspăt al lenjeriei. Așadar, cât de des ar trebui să îți speli lenjeria de pat? Sau cât de des ar trebui să o schimbi? Citește în continuare și vei afla care sunt cele 4 aspecte importante despre lenjeriile de pat.1.De ce ar trebui să îți speli lenjeria de pat
Cearșafurile de pat se murdăresc. Pe măsură ce dormi în ele, transpirația și uleiurile de pe pielea ta sunt absorbite de cearșafurile de pat. Dacă trece prea mult timp până să îți speli lenjeria de pat, bacteriile și germenii vor începe să se înmulțească pe cearșafuri. Când ne gândim la acest aspect, este posibil să ni se pară dezgustător. Totuși, trebuie să fim conștienți de faptul că, din cauza aceasta, pot să apară și anumite probleme de sănătate, precum acneea. De asemenea, simptomele alergice se pot agrava. Așadar, dacă dorești o piele curată și mai puține alergii, este recomandat să îți speli regulat lenjeria de pat. De asemenea, unele studii au arătat că există o strânsă legătură între cearșafurile curate și modul în care dormim.
2.Cât de des ar trebui să îți speli lenjeria de pat
Sugestia noastră este să faci acest lucru la cel puțin 1 săptămâna.Dacă ți se pare exagerat, ar trebui să îți imaginezi că porți aceleași haine 6-8 ore pe zi, timp de o săptămână. Dacă dormi cu animalele de companie în pat, este recomandat să îți speli lenjeria de pat mai des.
3.Cum se spala lenjeriile de pat din bumbac
Bumbacul este o tesatura care poate intra la apa atunci cand este spalata la temperaturi mult prea ridicate. Indiferent daca optezi pentru a curata lenjeria de pat din bumbac la masina de spalat sau manual, trebuie sa ai grija la temperatura apei. Astfel, daca alegi sa speli lenjeria la masina automata, selecteaza un ciclu de spalare la 30 de grade; in cazul in care speli lenjeria manual, nu folosi apa fierbinte.
Pe langa aceste sfaturi, e important sa urmezi si instructiunile de pe eticheta produsului. De obicei, pe aceasta sunt inscriptionate detalii despre modul in care trebuie curatata lenjeria.
Un alt detaliu important de mentionat este ca se recomanda evitarea curatarii chimice a lenjeriilor de pat.
4. Cum usuci lenjeria de pat din bumbac
Bumbacul face parte din categoria tesaturilor ceva mai pretentioase. Astfel, uscarea sa ar trebui sa se realizeze la temperatura camerei, fara interventia uscatoarelor de rufe electrice. In acelasi timp, este de evitat uscarea lenjeriilor de pat din bumbac sub actiunea razelor puternice ale soarelui. Un uscator de rufe clasic pozitionat intr-un spatiu in care lumina naturala nu este foarte intensa reprezinta locul ideal pentru uscarea lenjeriei de pat.
PRODUSE RECOMANDATE: